google-site-verification=Me7em-kJIz4okhdHllopXTTMjn3A0sl2G2yfGnUCCM4

 
Photo on 8-19-14 at 8.42 AM #2

Underbara Alice Miller

Det regnar för tredje dagen i följd. För två dagar sedan gav jag gräsmattan sina "vårvitaminer" och samma dag kom den nödvändiga "rotblötan" genom naturens egen kraft. Solen har inte visat sig under dessa dagar, och idag efter en timmas arbetspass i Leksand så har favoritfåtöljen talat till mig och sagt att "idag är en perfekt dag att krypa upp i mig och läsa en riktigt god bok." Klok fåtölj, jag accepterar inviten!

Med ett glas Ramlösa, ett äpple och en smörgås på läspallen har jag också börjat läsa Alice Millers bok "The Truth Will Set You Free - Overcoming Emotional Blindness and Finding Your True Adult Self." Miller, den Schweiziska psykoanalytikern, håller en intensivt personlig ton i denna bok, i vilken hon argumenterar att bara genom att omfamna sanningen om våra bakomliggande upplevelser kan ingen av oss hoppas på att bli fri från smärtan i nuet. 

Den här boken är i första hand inte skriven för professionella, men för alla de läsare som vill tänka på sina egna liv och testa nya ideer. För dem av er som inte kommit i kontakt med Alice Millers böcker tidigare ska sägas att hon, bättre än någon annan skrivit om orsaker till och effekter av barndomstrauma.  

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln