google-site-verification=Me7em-kJIz4okhdHllopXTTMjn3A0sl2G2yfGnUCCM4

 
Photo on 8-19-14 at 8.42 AM #2

Att bli utesluten ur samtalet är första steget mot mobbning

Det kan vara så enkelt som att man inte säger "hej."

För inte så länge sedan läste jag en artikel om mobbning på arbetsplatsen i Aftonbladet. Rubriken var, “Att bli utesluten ur samtalet är första steget mot mobbning.”

Enligt Arbetsmiljöverket vaknar ungefär 350 000 svenskar varje dag med skuld och skamkänslor och en klump i magen på grund av mobbning på arbetsplatsen. Anna Wigforss på Arbetsmiljö-verket berättar att deras statistik visar att nio procent av den arbetsföra befolkningen i Sverige är utsatt för kränkningar på arbetsplatsen. Hon menar att man kan se vissa mönster i anmälningarna om mobbning, den offentliga sektorn ligger högre och kvinnor är generellt mer utsatta.

Att vara utsatt för någon form av mobbning på arbetsplatsen är mycket vanligt i Sverige och vi är dåliga på att upptäcka, bemöta och hantera utsattheten som påverkar vår vardag. Ofta handlar det om att man inte pratar med varandra. Det behöver inte vara private samtal utan det kan vara så enkelt som att man inte säger hej säger Kristina Östberg. Hon menar också att det första steget mot mobbning är att inte prata med eller att utesluta någon ur de dagliga samtalen. Det handlar ofta om att inte bli bekräftad eller uppmärksammad för sina ideer på samma sätt som andra. När den utsatte ber om hjälp avfärdas det ofta med att det handlar om en personkonflikt, vilket är förödande för den som är utsatt.

Kristinas sju tips för att hantera mobbning på jobbet:

“Lär dig att agera rätt i den akuta mobbningssituationen så att du inte gör dig själv en otjänst. Det är viktigt att du kan behålla lugnet och inte brusa upp.
Försök istället:
Andas djupt och räkna till tio, forsök värdera situationen och välj strategi.
Bedöm orsakerna till personens beteende. Om du gjort något fel, be om ursäkt, men ta inte på dig skulden för något du inte har gjort.
Om du blir förödmjukad ta inte åt dig och reagera inte med ilska, det kan vara den reaktionen som är avsikten, för att ge makt åt mobbaren.
Säg nej med positiv känsloenergi, klargör lugnt och tydligt varför du vägrar att ta på dig något du inte gjort.
Använd humor om du kan.
Prata och sök stöd hos andra.
Undvik att provocera och gå aldrig i verbal närkamp med mobbaren.
(Källa:”Mobbning på arbetsplatsen. Handbok i konsten att slå tillbaka” av Kristina Östberg och Lasse Eriksson.)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln