google-site-verification=Me7em-kJIz4okhdHllopXTTMjn3A0sl2G2yfGnUCCM4

 
Photo on 8-19-14 at 8.42 AM #2

Skapa en Mental Fjärrkontroll

Kognitiva scheman skapas ofta i barndomen och förstärks och upprätthålls genom livet.
Ett enkelt exempel kan vara den lilla pojken som dagligen hör sin pappa säga, "Jag är en idiot," eller "Jag duger inte till någonting," eller "Jag kan aldrig göra någonting rätt." Det är då inte så märkligt om sonen som vuxen man har internaliserat dessa negativa budskap och använder dem för att beskriva sig själv. I EMDR-terapi kan man med framgång arbeta igenom det som skapat den felaktiga självbilden och hitta en rättvisande bild av sig själv.

För dig som tycker att du alltför ofta trycker ner dig själv tankemässigt, så kan du t ex skapa en mental fjärrkontroll med en “ta-bort-knapp” och praktisera att trycka bort negativa tankar när de dyker upp och håller dig fången!. När en nedsättande, självdestruktiv tanke poppar upp I ditt huvud, visualisera “ta-bort-knappen,” och tryck sedan bestämt på knappen med ditt pekfinger. Du kan sedan byta ut den negativa tanke som “höll dig tillbaka” med ett mera positivt och uppmuntrande budskap till dig själv.

Vill du beställa en tid för terapi är du välkommen att kontakta mig!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln